Romsdals Budstikke har en viktig rolle i lokalsamfunnet som nyhetsformidler, debattskaper og identitetsbærer. Vi skal rydde opp i informasjonsstrømmen og gi leserne redigere og kvalitetssikrede nyheter.
Romsdals Budstikke har i 2016 jobbet videre med debattsatsingen «Nordvestdebatt». Vi mener det er viktig at det finnes et redigert debattforum i vårt område, og ser at vi når stadig større grupper med denne satsingen. Vi har også prioritert opp debattstoffet på papir, og kjører en debattseksjon på opp mot ti sider i lørdagsutgaven.
Vi har lagt større vekt på egne nyheter. Dette innebærer at man må gjøre tydeligere prioriteringer i strømmen av tips, innspill og informasjon. Viktige stolper i nyhetsdekningen har vært:
Kritisk søkelys på privat barnevern: Gjennom en reportasjeserie i nyhetsseksjonen så vi på kjøp av private barnevernstjenester i kommunene i Romsdal. Vi fulgte spesielt opp en sak, men så også på retningslinjer, drift og rutiner.
Vold i nære relasjoner: Startet med en større reportasje der vi så på utdrag av dommer om familievold/vold i nære relasjoner, intervju med ei som var offer og et besøk på krisesenteret. I dagene som fulgte, så vi på tiltak mot familievold og handlingsplaner mot familievold
Fjordkryssing: Et av de viktigste samferdselsprosjektene i fylket er ambisjonen om fergefri E39. Valg av trasé for kryssing av Romsdalsfjorden ble en viktig diskusjonssak mot slutten av 2016. Vi fulgte denne debatten tett.
Arbeidsmiljøet under lupen: Nyhamna på Gossen er en av de største arbeidsplassene i vår region. Mot slutten av 2016 mottok redaksjonen flere tips om kritikkverdige forhold knyttet til arbeidsmiljø og sikkerhet ved Nyhamna. De første sakene ble sluppet mot slutten av 2016. Avisa har fulgt opp med flere saker i 2017.
Klimasatsinga: Med støtte Fra Fritt Ord og Vinjefondet startet Romsdals Budstikke høsten 2016 en satsing på lokal klimajournalistikk. Målsettingen med prosjektet er å ha en lokal tilnærming til ulike klimautfordringer.
Sosial dumping: Nyhetsredaksjonen så sommeren 2016 på en sak om sosial dumping blant turistguider på Nordvestlandet. Reportasjeserien fikk oppmerksomhet regionalt.
Historieprosjektet «Gjernreisningen»: Serien markerte at det er 70 år siden Molde ble bygd opp igjen etter bombingen. I serien presenterte vi sentrale bygg i Molde sentrum. Serien ble gjennomført i samarbeid med byhistoriker Ola Gjendem.