Vi har en god utvikling med en jevn, men dessverre fortsatt litt for treg, overgang. Stadig flere kjøper digitale saker og rene digitale abonnement, så transformasjonen skjer. For papiravisa innebærer det at vi satser på færre sider. Papiravisa er heller ikke nødvendigvis stedet hvor vi breaker de nye sakene. Ofte publiserer vi store artikler først på nett i betalt modus, som kundene kan finne igjen i papiravisa på et senere tidspunkt.
Framtid i Nord reduserte med ett årsverk fra 1. januar 2017. Vi håper å kunne holde bemanningen på seks årsverk framover, men ser utfordringer. Å opprettholde avis tre dager i uka, samt ha progresjon digitalt, er forsiktig sagt utfordrende.
Vår største konkurrent er - selvsagt - Facebook. Samtidig er det også en av våre beste informanter, og en vesentlig trafikkdriver. Vi har med andre ord akkurat de samme utfordringene som alle andre medieaktører, uansett størrelse. På lokalt nivå er konkurransen minkende. Vår tidligere største konkurrent, Nordlys (Amedía), trekker seg i større og større grad ut for å satse på Tromsø. NRK har knapt noe i regionen.
I hvilken grad forklarer man publikum sine journalistiske valg? Vi bruker egne plattformer, FB og e-brev til å kommunisere med brukerne. Vi forklarer nok mest i etterkant, i de tilfellene der brukeren etterspør en forklaring.
Hva våget vi? Vi har hatt noen ledere der vi har gått i rette med en del saker der vi nok vet at en stor del av leserne våre er uenige med standpunktet. Som i spørsmålet om å beholde lensmannskontoret på Skjervøy, der vi hevdet at det beste vil være en nedleggelse. http://www.framtidinord.no/meninger/leder/2016/10/11/Et-spørsmål-om-millimeter-13627193.ece
En annen leder der vi “våget” var da vi ba skuterfolket ta seg sammen. Dette ble en av de mest leste sakene i 2016 . http://www.framtidinord.no/meninger/leder/2016/03/08/Stakkars-skuterfolk-12253141.ece