Malvikbladet

Malvik-Bladet skal engasjere og begeistre – hver dag! I 2016 har vi skapt engasjement med artikler om eldreomsorgen, sentrumsutvikling og ny jernbane forbi Malvik.

Vi har spredt begeistring med stoff om Kongens besøk i Malvik, omsetningsvekst på Malvik Senter og stort salg av boliger. Det har skjedd mye dette året, og vi har hele tiden vært tettere på de lokale hendelsene og menneskene enn noe annet presseorgan.

Frank Cadamarteri gikk av som konstituert ansvarlig redaktør i juni, nyhetsredaktør Jon Håkon Slungård holdt roret som konstituert redaktør fram til 1. august, da Linn Kathrine Yttervik overtok som sjefredaktør.

  1. desember ble det vedtatt at Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet skulle slåes sammen til en avis: Bladet, lokalavis for Malvik, Meråker og Stjørdal.
Fakta
Samlet opplag - Les mer 2507
Ikon
Utgiversted Malvik
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør Linn Cathrine Yttervik (39)
Kommer ut Onsdag og lørdag
Daglige lesere totalt
Daglige lesere totalt
10000
Daglige brukere på mobil
Daglige brukere på mobil
1000
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
3000
Fordeling lesere
Antall sider produsert 2550
Redaksjonelle årsverk 2
Fordeling stoff/annonser
Antall lederartikler 102
Antall innlegg på nett 360
Refuserte innlegg på nett 6
Antall leserinnlegg 240
Klagesaker til PFU 0

Mål og prioriteringer

Ei god lokalavis skal være som et brev «heimant».

Den skal gi en opplevelse av nærhet og tilhørighet. Den skal bringe siste nytt hjemmefra, både om store og små hendelser. Om det viktige, det alvorlige, det rørende og det morsomme. Om mennesker du kjenner og omgivelser du liker å kalle «heim».  Lokalsamfunnet skal dekkes på et bredt plan. Vi skriver om hendelser, næringsliv, sport, politikk, kultur og hverdagsliv. Avisa skal være spesielt opptatt av enkeltmenneskers livsvilkår, solidaritet med svake grupper og demokratiske forhold. Journalistikken skal være saklig, inkluderende og engasjerende, uavhengig av pressgrupper, men åpen for ulike grupper i samfunnet.

Legg til i min rapport

Avisens samfunnsansvar

Malvik-Bladet er tettere på det politiske livet i kommunen enn noe annet presseorgan.

2016 har vært et spennende år med store diskusjoner rundt blant annet eldreomsorgen og diskusjoner rundt fraflytting av næringsliv i sentrum av Hommelvik.

Jenta som saksøkte Malvik kommune for å ha blitt mobbet i flere år på skolen, har fått mye spalteplass i året som gikk. Dette ble en rikssak, der vi har hatt tett kontakt med begge parter. I 2016 fikk jenta tilkjent erstatning fra Malvik kommune for mobbingen hun har vært utsatt for.

Kommunen pyntet seg til fest da Kong Harald besøkte Malvik høsten 2016. Malvik-Bladet serverte leserne små og store nyheter fra forberedelsene og selve dagen, da Kongen for første gang besøkte kommunen.

Malvik-Bladet streamet Hommelvik Grand Prix live på nett for første gang i fjor og nettsaken var en av årets mest leste.

Legg til i min rapport

Journalistfaglig utvikling

Malvik-Bladet er opptatt av fornyelse, slik at vi kan tilby det beste innholdet der leserne til en hver tid er.

I tillegg til to ukentlige utgaver av papiravisa, har vi daglige oppdateringer på nett og mobil. På disse plattformene skal vi være best på lokale nyheter og den lokale debatten. Vi har siden august innført faste kveld- og helgevakter og dette har resultert i større tilfang av stoff på nett.

Vår innsats evalueres på daglige morgenmøter og på seminarer, der både journalistikk og etikk er tema.   

Legg til i min rapport

Etikk

Vi har i 2016 ikke hatt konflikt med leserne om saker som har havnet i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Hvordan går utviklingen fra papir til nett? I hvor stor grad går det ut over papiravisa?

 

Vi har ikke klart å stanse nedgangen i antall abonnenter. Vi håper at trenden skal snu når vi innfører pluss i mars 2017. Vi har hatt en positiv utvikling på nett etter at vi begynte med fast turnus for kveld- og helgevakter i august.

 

Nedbemanningen, status – utfordringer

Vi har fortsatt utfordringer når det gjelder å nå kostnadseffektiviserende tiltak. Vi forventer at den planlagte sammenslåingen av Malvik-Bladet og Stjørdalens Blad i februar 2017 skal gi en positiv effekt på kostnadene.

Legg til i min rapport