Dagbladet

Vi vant pris for beste gravejournalistikk, Skup-prisen, for tredje året på rad med "Våtdraktmysteriet". Vi hentet hjem Den Store Journalistprisen for tredje gang på sju år, Internasjonal Reporter-prisen, European Press Prize og Amnesty Internationals pris i kategorien beste featurejournalistikk for det samme prosjektet. Vi gikk også ut av året med null fellelser i Pressens Faglige Utvalg (PFU). 2016 var et historisk godt journalistisk år for Dagbladet. I tillegg ble vi kåret til norsk presses opplagsvinner, med en vekst i digitale abonnement på 3 807 eksemplarer. Her er vår oppsummering av fjoråret.

Fakta
Samlet opplag - Les mer 75321
Ikon
Utgiversted Oslo
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør John Arne Markussen
Daglige lesere totalt
Daglige lesere totalt
1476000
Daglige brukere på mobil
Daglige brukere på mobil
703000
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
1240000
Fordeling lesere
Redaksjonelle årsverk 116
Klagesaker til PFU 17
Fellelser i PFU 0
Egne interne retningslinjer Ja

Dette er vi stolte av i året som gikk

Hver dag besøker en tredel av Norges befolkning en av Dagbladets plattformer for å bli oppdatert, opplyst og underholdt.

SKUP-SEIER: Champisen sprutet og stemningen sto i taket da Dagbladet i april 2016 vant Skup-prisen for beste gravejournalistikk for tredje året på rad.

Foto: Gard L. Michalsen /Medier24

2016 kom 703 000 av de 1,5 millioner besøkene via mobiltelefon, noe som gjør mobil til vår desidert største plattform. Størst vekst hadde vi imidlertid opplagsmessig. Da Mediebedriftenes Landsforening (MBL) presenterte fjorårets opplagstall 7. mars, var det med Dagbladet på topp som opplagsvinner.

I fjor økte vi opplaget med 3 807 eksemplarer.

Hvordan forklarer vi dette i et fallende papiravismarked? Mens papiropplaget fortsetter å falle, har flere lesere flyttet seg over digitalt til Dagbladet Pluss og E-avisa. På ett år har antallet abonnenter på Pluss doblet seg, slik at ved utgangen av fjoråret var antallet Pluss-abonnenter 29 071.

- Det viktige er at vi skal være der leserne er, og det er først og fremst på digitale flater, sa sjefredaktør John Arne Markussen da opplagsseieren var et faktum.

Vi vant pris for beste gravejournalistikk, Skup-prisen, for tredje året på rad. Vi hentet hjem Den Store Journalistprisen for tredje gang på sju år, og vi gikk ut av året med null fellelser i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Når vi nå har gått inn i et nytt år, er det naturlig å evaluere vår egen journalistikk i et redaksjonelt regnskap. I fjor publiserte vi regnskapet på Redaktørforeningens nettsider. I år velger vi også å gjøre det tilgjengelig for våre lesere på Dagbladet.no.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss. Det viktigste er at dere som bruker Dagbladet er fornøyde med innholdet vårt, og at dere ønsker å vende tilbake til oss, igjen og igjen.

I dette regnskapet vil vi derfor vise noe av det vi er mest stolte av i året som gikk, men også sette fokus på noe av det vi ikke er stolte av og gi dere mulighet til å komme med innspill på forbedringer.

Les hele Dagbladets redaksjonelle regnskap her.

 

Legg til i min rapport