Tønsbergs Blad

Byutvikling, saker om barn og unge, og de gode superlokale sakene drev opp antall abonnenter i 2016.
Et godt eksempel er serien #brasammen, med reportasjer, interaksjon og video, som titusenvis fulgte, og som Amedia belønnet med pris for god lokaljournalistikk.

Fakta
Samlet opplag - Les mer 20661
Ikon
Utgiversted Tønsberg
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør Sigmund Kydland
Kommer ut Mandag - lørdag
Daglige lesere totalt
Daglige lesere totalt
71000
Daglige brukere på mobil
Daglige brukere på mobil
20000
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
34000
Fordeling lesere
Redaksjonelle årsverk 32
Fordeling stoff/annonser
Klagesaker til PFU 6
Fellelser i PFU 2
Egne interne retningslinjer Ja

Digital lesning øker raskt

Nå viser Tønsbergs Blads lesere at de er villige til å betale for godt, lokalt innhold. Ved utgangen av 2016 har mediehuset nesten 1000 flere betalende abonnenter enn ved forrige årsskifte.

Den digitale lesningen skyter fart for alvor, og blant Tønsbergs Blads abonnenter er nå hver fjerde en ren digital abonnent.

Samtidig er det mobiltelefonen som blir viktigste plattform, og det er nå flere som leser TB.no på mobil enn på PC. Det stiller krav til innhold og presentasjon, og sakene prioriteres også annerledes på den mindre mobilskjermen. Her vil leserne våre ha siste nytt først.

Leserne våre har store forventninger til oss om at vi skal være oppdatert hele tiden. De våkner med tb.no på mobiltelefonen, og skal straks vite om det har skjedd noe om natten, om det er problemer på veiene, eller om toget står.

Dette får konsekvenser for redaksjonens organisering, og Tønsbergs Blad har en felles nettredaksjon sammen med fem andre mediehus i Vestfold. På den måten kan alle ha lang åpningstid, og vi sørger for at leserne i hele fylket kan være oppdatert praktisk talt døgnet rundt.

Samtidig som leserne vil ha kjappe nyheter straks de har skjedd, ønsker de seg solid journalistikk som utforsker lokalsamfunnet. Gjerne kritisk og avslørende, men også journalistikk som kan gjøre hverdagen lettere og bedre.

Også i 2016 fikk Tønsbergs Blad priser for sin journalistikk, og denne gang for nettopp slik journalistikk.

#brasammen-serien besto av reportasjer, nett-debatter, og ikke minst video, som titusenvis fulgte. Serien handler om hvordan særlig barn og unge kan få det bedre sammen, på skolen og hjemme. Med enkle midler. Serien fikk utmerkelse for god lokaljournalistikk i konkurranse med 60 andre mediehus i Amedia, og var et spennende samarbeidsprosjekt mellom journalistene Siw Nakken, Sidsel Winding-Stavseth og Tone Merethe Ude fra henholdsvis Østlandsposten, Tønsbergs Blad og Sandefjords Blad.

Og hvem er viktigst for barn og unge? Slik konkluderte teamet:

Gjennom sakene vi presenterer i #brasammen-serien, er særlig én faktor fremtredende: De voksne. Som tør. Som er tydelige. Som lager trygge, kloke og inkluderende rammer. Enten det er i barnehagen, på skolen, i nabolaget eller i familien. Når de voksne forteller hvor skapet skal stå, får barn og unge det bra sammen.

Legg til i min rapport

Lokale debatter skjer i TB

Store debatter rundt mulig bru mellom Nøtterøy og Tønsberg, og etterhvert lignende debatt rundt ny jernbanetrase fyller både papiravis og nettutgaver.

Diskusjoner som har preget lokalsamfunnet i årevis har blusset opp for fullt, og engasjerer både politikere og folk flest. Mens mediene er i stor endring er det en ting som er konstant: Når debatten raser i Vestfold skjer det hos Tønsbergs Blad.

Selv om sosiale medier har fått en stor og viktig plass har de ikke erstattet debattarenaen i mediehuset. De viktigste premissleverandørene kommer til TB, og samfunnsdebatten foregår nå spesielt på nettsidene.

TB bruker mye ressurser på å legge til rette for lokal debatt, det er en av våre viktigste oppgaver for lokaldemokratiet.

Legg til i min rapport

Fellelser i PFU

Tønsbergs Blad ble felt av PFU i to saker i 2016.

 

Vi bruker PFUs kjennelser som viktig verktøy i etikkrøkten i redaksjonen.

Legg til i min rapport